Keményebb büntetéseket szorgalmaz a Fidesz

Infostart
2006. január 9. 18:11
Legkésőbb a jövő héten benyújtja az Országgyűlésnek a Büntető törvénykönyv módosítására vonatkozó javaslatát a Fidesz. A párt szóvivője az InfoRádióban elmondta: a jogszabály-változtatásra azért lenne szükség, mert az utóbbi időben növekedett a gyermekek és az idősek elleni bűncselekmények száma. Az MSZP szerint meglepő, hogy a Fidesznek ez most jutott az eszébe.

A jövő héten beterjeszti a parlament elé a Büntető törvénykönyv módosítására vonatkozó javaslatát a Fidesz. A nagyobbik ellenzéki párt szóvivője, Révész Máriusz közölte, hogy a módosítás két területet érintene: növelné a büntetési tételeket, és szűkítené a fogvatartás során adható kedvezmények körét.

A Büntetőtörvénykönyv módosítására Orbán Viktor, a Fidesz elnöke vasárnap tett javaslatot a párt debreceni évnyitó nagygyűlésén.

Az MSZP szóvivője az indítvány beterjesztéséig nem kívánt állást foglalni a javaslatról. Nyakó István ugyanakkor úgy fogalmazott: meglepő, hogy a Fidesznek kampányidőszakban jut eszébe az elesettek védelme.

A politikus az InfoRádióban azt mondta: a jogalkotók folyamatosan vizsgálják: hogyan lehet hatékonyabbá tenni a gyermekek és idősek védelmét.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Révész Máriusz, a Fidesz szóvivõje
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Nyakó istván, az MSZP szóvivõje
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást