Több ház összeomlott a belvíz miatt

InfoRádió / MTI
2006. január 6. 18:01
Számos helyen másodfokú belvízvédelmi készültséget rendeltek el az országban; több ház összeomlott. A kormány tárgyalásokat kezdeményezett az érintett megyékkel a hatékonyabb védekezésről.

Az ország egyre nagyobb területén van érvényben első- vagy másodfokú belvízvédelmi készültség. Az elöntött területek nagysága 82 ezer hektár, ebből 44 ezer hektár vetés és szántó.

Kritikus a helyzet a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Fegyverneken. A belvíz miatt egy héttagú családot költöztettek ki otthonából – mondta az InfoRádiónak Hubert Ferenc, a település polgármestere. Fegyverneken összesen 41 ingatlant károsított a belvíz.

A Pest megyei Nagykátán több épületet minősítettek életveszélyesnek.

Egy ház már összedőlt, négy másik repedezik; két embert ideiglenes otthonban kellett elhelyezni – mondta az InfoRádiónak Farsang István, a település alpolgármestere.

Érden javul a helyzet, de több helyen továbbra is szivattyúzni kell a pincékből a vizet.

Szokol Hubert, az Érdi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Csoportjának vezetője szerint a belvíz egyelőre nem veszélyezteti a házakat.

Batiz András kormányszóvivő bejelentette: a kabinet tárgyalásokat kezdeményezett az érintett megyékkel a hatékonyabb védekezésről.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást