Nem fizeti vissza a tatabányai főiskola a jogszerűtlenül beszedett pénzeket

Infostart
2006. január 5. 12:25
Nem fizeti vissza az oktatási biztos által kifogásolt képzési-fejlesztési díjat a hallgatóknak a tatabányai főiskola. Az intézmény főigazgatója azt is közölte, hogy a korábbi fizetési gyakorlatot megszüntették.

Kandikó József elmondta: 2005 első félévében 1.041 hallgatótól szedtek be képzési díj címen 20-20 ezer forintot.

Az összesen 20 millió forintot a tanulmányokat elősegítő többletszolgáltatásokra, számítástechnikai eszközök beszerzésére, a könyvtár és az SMS-küldő tanulmányi rendszer fenntartására és fejlesztésére fordították.

Az intézmény főigazgatója hangsúlyozta: a pénzt azért nem fizetik vissza, mert utólag nem állapítható meg, hogy ki milyen arányban vette igénybe a többletszolgáltatásokat.

Az oktatási biztos korábban megállapította, hogy a díjat azoknak az államilag támogatott képzésben részt vevő diákoknak is be kellett fizetniük, akik a szolgáltatásokat nem vették igénybe, továbbá, hogy a szolgáltatások igénybevétele nem feltétele a főiskolai végzettség megszerzésének.

Aáry-Tamás Lajos kezdeményezte, hogy az államilag finanszírozott képzésben részt vevő hallgatók fizetési kötelezettségét a főiskola szüntesse meg, és az intézmény térítse vissza a jogszerűtlenül beszedett képzési hozzájárulást.