eur:
394.07
usd:
365.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Lapszemle

Címek a csütörtöki lapokból: Kevésbé szabad a magyar gazdaság, A tiltás ellenére is sok a kamion a Határ úton.

Népszabadság

Budapesten is nyomoznak az úgynevezett So-Ko-ügyben – írja csütörtöki számában a lap. A Népszabadság úgy tudja, hogy előzetes letartóztatásba helyezték a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal egyik volt munkatársát. Az egykori hivatalnokot azzal gyanúsítják, hogy 10 és 30 ezer forint közötti összegért, illetve ajándéktárgyakért kontingentált munkavállaláshoz szükséges igazolásokat adott ki. A lap arról is beszámol, hogy hiába rendelte el a kispesti Határ út forgalmi és sebességi korlátozását, a főváros nem intézkedett.

Magyar Nemzet

Az újság szerint gondokat okoz a borágazatban az, hogy a bor utáni literenkénti 8 forintot, amely a jövedéki adót váltotta fel, és jórészt a termék marketingjére fordítanak majd, előre, nem pedig az értékesítés után kell befizetni. A lap úgy tudja, hogy idén 2,3 milliárd forinttal akarja támogatni a szociálisan rászorultak üdülését a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány. Az üdülési csekkek várhatóan februártól üzemanyag-vásárlásra is felhasználhatók lesznek.

Világgazdaság

Több intézkedést tervez a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium az ipari parkok fejlesztése és bővítése érdekében. Tavasszal elkészül a lista arról, hogy mely állami földterületek fejleszthetők ipari parkká. A lap egy felmérésre hivatkozva közli: a magyar gazdaság a szabadság tekintetében a 28. helyről a 40.-re esett vissza.

Napi Gazdaság

Végleg „eltemethetjük” a Wesselényi Miklós Ár- és Belvízvédelmi Kártalanítási Alapot, mivel nem sikerül új szerződéseket kötnie – írja a lap. Az újság úgy tudja, hogy szokatlan érdektelenség kíséri torinói téli olimpiát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×