eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Bölcskei: a Szentírás megvédi magát

A Szentírás szavai védtelenek, és kiszolgáltatottak - mondta az InfoRádiónak Bölcskei Gusztáv református püspök arra reagálva, hogy az SZDSZ kampányplakátjain a keresztények egyik legfontosabb imádságának, a Miatyánknak egyik megváltoztatott sora olvasható: Jöjjön el az én országom!

A Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke az InfoRádióban úgy fogalmazott, hogy a Szentírás szavai éppoly kiszolgáltatottak és védtelenek, mint a Földön kisgyermek képében megjelenő Isten.

Bölcskei Gusztáv ugyanakkor hagsúlyozta: nincs meglepődve a történteken.

A politikusok mindent vélt vagy remélt hatalmuk szolgálatába próbálnak állítani - vélekedett. A refomátus püspök azt mondta: bízik abban, hogy akik ezt felismerik, képesek lesznek bölcsen, a helyén kezelni és értelmezni a politikai lépéseket.

A Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke arról is beszélt, hogy az egyházat és vallási értékeket gyakran használják kampánycélokra a politikusok.

A Szentírás képes arra, hogy önmagát megvédje - tette hozzá.

A témával kapcsolatban nem kívánt nyilatkozniu a Katolikus Püspöki Konferencia.

Az InfoRádió nem tudta elérni az evangélikus egyház vezetőjét, a Magyar Zsidó Hitközségek Szövetségének ügyvezető igazgatója pedig annyit mondott: nem tartja ildomosnak, hogy az SZDSZ a Biblia szavait használja kampányában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×