Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Címek a reggeli lapokból: Spórolósabb lehet a sztrádaépítés, Vizsgálják a túlgyógyító kórházat, Döntőbíróság előtt a jogszabály-szolgáltatás.
Népszabadság

A lap úgy tudja, hogy kincstári biztost készülnek kinevezni az Országos Gyógyintézeti Központhoz. A több milliárd forintos adósság kialakulását még vizsgálják, de lesz felelőse az ügynek. A kifizetetlen számlaállomány megközelíti a 3 milliárd forintot. A lap arról is ír, hogy a közszféra 800 ezer dolgozója január 16-án megkapja 13. havi fizetését.

Magyar Nemzet

Az újság a pedagógusoknak biztosított ingyenes Népszabadságról ír. Az 5 ezer példány egyhónapos előfizetést a Pedagógusok Szakszervezetének tagjai között az érdekképviselet tagkártyáit működtető Magyar Kamarákért Szövetség sorsolta ki. A szervezet alelnöke körlevélben arra buzdította a tanárokat, hogy az ingyenes előfizetés lejárta után is rendeljék meg a Népszabadságot. A lapból megtudható az is, hogy pert indíthat a szikszói kórház az Országos Egészségbiztosító Pénztár ellen.

Napi Gazdaság

Ma tárgyalja a Közbeszerzési Döntőbizottság a KJK Kerszöv Kft. beadványát, amelyben a cég megtámadja a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság elektronikus jogszabály-szolgáltatásra vonatkozó tenderének eredményét. A tét nagy: nagyjából 1.200 állami intézmény két évig rendelhet joganyagot és ehhez kapcsolódó szolgáltatást a nyertes cégtől. Ennek összege mintegy 500 millió forint. A lap arról is ír, hogy egy nemzetközi felmérés szerint az informatikai projektek várt hasznának negyede elvész.

Világgazdaság

A készenléti állapottól függően jelentős, akár 23 százalékos megtakarítás érhető el az autópálya-beruházásokban az előkészítés alatt álló sztrádák esetében. A már épülő autópályáknál nagyjából 2 százalék lehet a megtakarítás. Kevesebb pénzt költenének például pihenőhelyek kialakítására. A Világgazdaságból kiderül az is, hogy a piac a nyerscukor további drágulására számít.