Engesztelő imaév lesz 2006 a magyar katolikus egyházban

Infostart
2006. január 1. 12:40
Engesztelő imaévvé nyilvánította 2006-ot a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia - közölte a konferencia titkára. Veres András püspök az InfoRádióban hozzátette: azokat a meglévő nehézségeket kívánják számba venni, amelyekkel a konferencia szerint jelenleg küzd az ország.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára szerint azért hirdették meg az imaévet, mert úgy látják: fogyóban van a nemzet, valamint azoknak a keresztény értékeknek a megbecsülése, amelyek igazán boldoggá tehetik a házasságot és a családot.

A problémák közül Veres András püspök elsősorban az idősek és az magányosok gondjait és a munkanélküliséget emelte ki az InfoRádióban.

Veres András hangsúlyozta: 2006-ban két kiemelkedő eseményre is emlékezik Magyarország, az 1956-os forradalom ötvenedik és a nándorfehérvári diadal 550 éves évfordulójára.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia levelében kiemelte: a magyar nemzet nagyon nagy bajban van, mivel sok ember életét „a szétszórtság, a reménytelenség, a pillanatnyi előnyöket kereső anyagiasság és karrierizmus, a jövőtlenség érzése és a depresszió jellemzi”.

Veres András püspök szerint az év során több olyan eseményt is szerveznek, melyre hívőket és nem hívőket egyaránt várnak.

„A magyar társadalomban elhatalmasodott reménytelenségből csak összefogással, közös imádsággal és közös cselekvéssel tudunk felállni” – fogalmazott a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Interjú Veres András püspökkel
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást