Sólyom formabontó beszéddel készül

Infostart
2005. december 31. 10:49
Sajtóértesülés szerint Sólyom László a nemzet iránti felelősségről beszél majd újévi köszöntőjében. A köztársasági elnök beszédének tartalma és időpontja is formabontónak ígérkezik az elődök gyakorlatához képest.

A köztársasági elnök várhatóan kitér majd 2006 kiemelkedő eseményeire, például a választásokra, illetve az 1956-os forradalom és szabadságharc ötvenedik évfordulójára is.

Sólyom László elődei minden évben szilveszter éjfélkor, a Himnusz után mondtak köszöntőt. A mostani, nyolc perces beszédet - amelyet a Magyar Televízió szerdán vett fel a Sándor-palotában - azonban január elsején adják le a televíziók.

Információnk szerint az elnöki hivatal a január elsejei időpontot alkalmasabbnak és hatékonyabbnak tartotta, mint a szilveszter éjfélt, amikor a tévénézők többsége vélhetően inkább az ünneplésre, mintsem az államfő beszédére koncentrál.

Sólyom László köztársasági elnök újévi köszöntőjét elsőként a Magyar Televízióban, január elsején 11 órakor láthatják és hallhatják a nézők. Az InfoRádió a beszédet január elsején délután sugározza.

Tavalyi beszédében Mádl Ferenc akkori köztársasági elnök sorsdöntőnek értékelte Magyarország uniós csatlakozását. Államfőként hitet tett amellett, hogy 2005-ben növekedni fog az összetartozás tudata a magyar társadalomban. Mádl Ferenc egy éve örömből többet, bajból kevesebbet kívánt az országnak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást