eur:
393.34
usd:
368.04
bux:
65940.02
2024. április 24. szerda György

Megállapodtak a rendvédelmi dolgozók illetményéről

Megszületett a rendvédelmi szervek munkavállalóinak jövő évi bérfejlesztéséről szóló megállapodás - jelentette be a Belügyminisztérium politikai államtitkára. Juhász Gábor közölte: az 5,1 százalékos illetményalap-emelésen túl kilenc különböző pótlékot vezetnek be vagy emelnek.

A kormány és a munkavállalói oldal aláírta a jövő évi bérfejlesztésről szóló nyilatkozatot a Rendvédelmi Szervek Tárcaközi Érdekegyeztető Fórumán. Az 5,1 százalékos illetményalap-emelés január elsejétől lép életbe – jelentette be a Belügyminisztérium politikai államtitkára.

Juhász Gábor elmondta, hogy kilenc különböző pótlékot is bevezetnek, így többek között tíz, szolgálatban töltött év után is jár majd jövedelem-kiegészítés.

A rendőrségnél és a polgári nemzetbiztonsági szolgálatoknál dolgozóknál közterületi pótlékot vezetnek be, ami az illetményalap 45 százalékát teszi majd ki.

A rendőrségnél és határőrségnél több mint háromszorosára emelik a nyomozói pótlékot. A jövőben fizetnek délutáni és éjszakai pótlékot a rendszeresített ügyeletesi beosztást betöltőknek.

Az emelés azt jelenti, hogy egy utcán szolgálatot teljesítő fiatal rendőr, határőr 20 ezer forinttal, egy középkorú nyomozó 30 ezer forinttal keres többet jövőre – mondta a Belügyminisztérium politikai államtitkára.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×