Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Megállapodtak a rendvédelmi dolgozók illetményéről

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Megszületett a rendvédelmi szervek munkavállalóinak jövő évi bérfejlesztéséről szóló megállapodás - jelentette be a Belügyminisztérium politikai államtitkára. Juhász Gábor közölte: az 5,1 százalékos illetményalap-emelésen túl kilenc különböző pótlékot vezetnek be vagy emelnek.

A kormány és a munkavállalói oldal aláírta a jövő évi bérfejlesztésről szóló nyilatkozatot a Rendvédelmi Szervek Tárcaközi Érdekegyeztető Fórumán. Az 5,1 százalékos illetményalap-emelés január elsejétől lép életbe – jelentette be a Belügyminisztérium politikai államtitkára.

Juhász Gábor elmondta, hogy kilenc különböző pótlékot is bevezetnek, így többek között tíz, szolgálatban töltött év után is jár majd jövedelem-kiegészítés.

A rendőrségnél és a polgári nemzetbiztonsági szolgálatoknál dolgozóknál közterületi pótlékot vezetnek be, ami az illetményalap 45 százalékát teszi majd ki.

A rendőrségnél és határőrségnél több mint háromszorosára emelik a nyomozói pótlékot. A jövőben fizetnek délutáni és éjszakai pótlékot a rendszeresített ügyeletesi beosztást betöltőknek.

Az emelés azt jelenti, hogy egy utcán szolgálatot teljesítő fiatal rendőr, határőr 20 ezer forinttal, egy középkorú nyomozó 30 ezer forinttal keres többet jövőre – mondta a Belügyminisztérium politikai államtitkára.