Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kelet felé tart a havazás

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Jelentős mennyiségű hó esett a Dunántúlon, ahol késő délutánra elállt vagy csökkent a havazás. Egyre erősebb a hóesés ugyanakkor az ország középső részén, valamint Miskolctól északra. Budapesten is elállt a havazás, de a hidak és a felüljárók többsége csúszik.

Elsősorban a Dunántúl nyugati és északi részén, valamint Kormárom-Esztergom és Nógrád megyében esett jelentős mennyiségű hó. Ezeken a területeken csúszósak, havasak az utak, ezért az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság arra szólítja fel az autósokat, hogy ne induljanak el téli gumi nélkül.

Dobson Tibor az InfoRádiónak elmondta: nagyobb balesetek nem történtek, inkább koccanásos balesetek történtek, de a közlekedés nagyon lelassult.
A havazás késő délutánra elérte az ország középső és észak-keleti részét.

Korábban a Határőrség kommunikációs osztályvezetője az InfoRádiónak elmondta: a rédicsi határátkelőhelyen a be- és kilépő forgalom esetén csak hólánccal lehet átlépni a határt. A határ szlovén oldalán bizonyos korlátozásokat vezettek be a teherforgalomban, ezért legalább egy órát kell várni a határ magyar oldalán.

Tímár Zoltán hangsúlyozta: Szlovákiában és Ausztriában is előfordul, hogy az utakon ellenőrzik: van-e az autósoknál hólánc.

A havazás miatt a mentőautók is jelentős késéssel érhetnek ki a helyszínekre, a betegszállítást pedig néhány helyen teljesen le kell állítani a havazás miatt - mondta el az InfoRádiónak az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Győrfi Pál közölte: több a koccanásos baleset és a gyalogosok is gyakrabban sérülnek meg az ilyen időjárásban.