Lendvai: kevés közös jelölt az SZDSZ-szel

Infostart
2005. december 23. 06:50
Az MSZP frakcióvezetője szerint tíznél kevesebb közös jelöltet indítanak a jövő évi parlamenti választások első fordulójában a koalíciós pártok. Lendvai Ildikó az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, hogy három ügy van, amit mindenképpen folytatni szeretnének 2006-ban: a szegénység elleni fellépés, az állam hatékonyabbá, olcsóbbá tétele és az egészségügyi rendszer reformja.

A Magyar Szocialista Párt frakcióvezetője szerint a közös jelöltek kérdését eddig csak a koalíciós partner Szabad Demokraták Szövetségével gondolták végig.

Lendvai Ildikó az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, hogy egyik párt sem szeretne közös listát állítani, mert szerintük az egy párt önfeladását jelenti és a 2002-es Fidesz-MDF-együttműködésből is sok baj származott.

A szocialista politikus ugyanakkor kiemelte: Szegeden három körzetben is közös jelöltet indít az MSZP és az SZDSZ. Lendvai Ildikó úgy vélekedett, hogy az első választási fordulóban országosan valószínűleg tíz alatt marad a közös jelöltek száma.

Az MSZP frakcióvezetője szerint három olyan ügy van, amelyet a koalíció 2006-ban is folytatni szeretne. Az egyik a szegénység elleni program, melynek része a munkahelyszerzés és a munkábaállás segítése is.

Lendvai Ildikó fontosnak tartotta az államigazgatási reformot is, ezen belül is az állam hatékonyabbá és olcsóbbá tételét.

A szocialista politikus az InfoRádióban beszélt az egészségügy reformjáról is, melyen belül szerinte teljessé kell tenni a biztosítási elvet és lehetővé kell tenni a tőkebevonást.

Lendvai Ildikó kiemelte: Magyarországon ma 10 ezer lakosra 50%-kal több kórházi ágy jut, mint Nyugat-Európában, de 30%-kal kevesebb háziorvos, ami szerinte azt jelenti, hogy újra kell gondolni az egészségügy finanszírozását.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lendvai Ildikó a választási együttmûködésrõl
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lendvai Ildikó a fontos ügyekrõl
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást