Vizsgálóbizottságot kezdeményez a Fidesz

Infostart
2005. december 22. 07:44
Parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Fidesz a Financial Times című brit lapban megjelent Magyarországgal foglakozó melléklet ügyében.

Deutsch Tamás frakcióvezető-helyettes szerint az újságban közölt cikkek és hirdetések valótlan információkat tartalmaznak, és a kormány a hazai lapokban, fizetett hirdetésekben ezekre az adatokra hivatkozik.

Teszi mindezt az adófizetők pénzén – tette hozzá a politikus. Deutsch Tamás elmondta: a kormány 20 millió forintot költött a Financial Times Magyarországgal foglalkozó mellékletére.

„Elfogadhatatlan az, hogy a magyar adófizető polgárok pénzéből a magyar kormány a magyar embereket akarja megtéveszteni” – jelentette ki a fideszes politikus.

Elmondta: a vizsgálóbizottsággal azt akarják tisztázni, hogy ki kezdeményezte ennek a kommunikációs technikának a használatát.

Batiz András kormányszóvivő közölte: a brit lap vezető szerkesztőinek levele egyértelmű választ ad az ellenzéki párt vádjaira.

Hozzátette: a Financial Times európai pr-igazgatója egyértelműen visszautasította azt a feltételezést, hogy a hirdetések befolyásolhatják a cikkek tartalmát.

A brit lap évente kétszáz mellékletet jelentet meg – mondta a kormányszóvivő. Hozzátette: négy hirdetést a gazdasági minisztérium, négyet más hirdetők adtak fel.

Batiz András közölte: vállalják az összehasonlítást, mert a Fidesz-kormány a többszörösét költötte kommunikációra, mint a mostani.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást