Inforádió

Meghallgatom Élő adás

\"Strapás\" év volt 2005 Budapesten

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A kiugrás éve volt 2005 Budapest számára - jelentette ki a főpolgármester évértékelő sajtótájékoztatóján. A Fidesz szerint viszont egyre rosszabbul élnek a budapestiek.

Demszky Gábor főpolgármester felsorolta az általa legfontosabbnak tartott beruházásokat: többek között a kettes metró felújításának folytatását, az útfelújításokat és a Corvin-sétány építésének megkezdését.

A városvezető az év kiemelkedő sikerének tartja az éjszakai tömegközlekedés megreformálását és a Budapesti Közlekedési Szövetség megalakítását. Hozzátette: fel kell készülni arra, hogy a jövő nyári útfelújítási munkák miatt megduplázódhat az utazási idő a fővárosban.

Vajda Pál főpolgármester-helyettes 2005-öt az útfelújítások miatt a „legstrapásabb” évnek nevezte. A politikus szerint Budapest felzárkózott a nyugati nagyvárosokhoz a hulladék-begyűjtésben és –kezelésben.

Kupper András, a Fidesz-MKDSZ budapesti frakcióvezetője az InfoRádiónak azt mondta: az idei évet Demszky Gábor személyes kudarca és tehetetlensége jellemezte.

Az ellenzéki politikus szerint ismét bebizonyosodott, hogy a Főpolgármesteri Hivatal nem a budapestiek, hanem az idegen tőke érdekeit képviseli. Eközben a budapestiek egyre rosszabb körülmények között élnek, egyre nagyobb közműdíjakat fizetnek – tette hozzá Kupper András.