eur:
394.38
usd:
370.26
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

"Strapás" év volt 2005 Budapesten

A kiugrás éve volt 2005 Budapest számára - jelentette ki a főpolgármester évértékelő sajtótájékoztatóján. A Fidesz szerint viszont egyre rosszabbul élnek a budapestiek.

Demszky Gábor főpolgármester felsorolta az általa legfontosabbnak tartott beruházásokat: többek között a kettes metró felújításának folytatását, az útfelújításokat és a Corvin-sétány építésének megkezdését.

A városvezető az év kiemelkedő sikerének tartja az éjszakai tömegközlekedés megreformálását és a Budapesti Közlekedési Szövetség megalakítását. Hozzátette: fel kell készülni arra, hogy a jövő nyári útfelújítási munkák miatt megduplázódhat az utazási idő a fővárosban.

Vajda Pál főpolgármester-helyettes 2005-öt az útfelújítások miatt a „legstrapásabb” évnek nevezte. A politikus szerint Budapest felzárkózott a nyugati nagyvárosokhoz a hulladék-begyűjtésben és –kezelésben.

Kupper András, a Fidesz-MKDSZ budapesti frakcióvezetője az InfoRádiónak azt mondta: az idei évet Demszky Gábor személyes kudarca és tehetetlensége jellemezte.

Az ellenzéki politikus szerint ismét bebizonyosodott, hogy a Főpolgármesteri Hivatal nem a budapestiek, hanem az idegen tőke érdekeit képviseli. Eközben a budapestiek egyre rosszabb körülmények között élnek, egyre nagyobb közműdíjakat fizetnek – tette hozzá Kupper András.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×