Kevesebb uniós pénz juthat a budapesti vállalkozóknak

Infostart
2005. december 22. 19:40
A szerdai uniós döntés szerint kevesebb állami támogatást kaphatnak a közép-magyarországi régió vállalkozásai. Ugyanakkor 140 millió euróval növekedett a régió által az infrastrukturális beruházásokra lehívható keret. Ezt Bakonyi Tibor főpolgármester-helyettes mondta az InfoRádióban.

A regionális támogatásokat 2013-ig szabályozó európai uniós rendelkezés szerint a vállalkozásoknak adható állami támogatás Pest megyében átmenetileg 30 százalékos felső határt kapott, Budapesten 2007-től 35-ről 25 százalékra csökkent, majd 2011-ben 10 százalékra.

Bakonyi Tibor régiós ügyekért felelős főpolgármester-helyettes az InfoRádióban elmondta: az infrastruktúra-fejlesztési projekteknél az összérték akár 85 százaléka is finanszírozható az Európai Unió kohéziós alapjaiból.

Bakonyi Tibor közölte: a Nemzeti Fejlesztési Hivatal becslése alapján a közép-magyarországi régió 2007 és 2013 között 1,5 milliárd euró, mintegy 440 milliárd forint fejlesztési támogatáshoz juthat az uniós forrásokból.

A főpolgármester-helyettes szerint először az észak-déli gyorsvasút - másnéven az 5-ös metró -, és a dél-budai szennyvíztisztító megépítését támogathatja az EU.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Interjú Bakonyi Tiborral
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást