Elmaradt a ferihegyi sztrájk

Infostart
2005. december 22. 17:02
Elmaradt a csütörtök délutánra meghirdetett kétórás figyelmeztető sztrájk a Ferihegyi repülőtéren. A Budapest Airport Rt. szóvivője az InfoRádióban elmondta: a szakszervezetek vállalták, hogy február elejéig nem szüntetik be a munkát. Hilmer Sándor, a sztrájkbizottság elnöke szerint legfontosabb céljuk a továbbfoglalkoztatási garanciáról szóló megállapodás volt.

A cég szóvivője, Fórika Ibolya az InfoRádióban elmondta: cserébe a Budapest Airport Rt. március elsejéig egyetlen dolgozóját sem bocsátja el. A tárgyalások tovább folytatódnak.

Hilmer Sándor, a sztrájkbizottság elnöke az InfoRádióban azt mondta: a megállapodás a leányvállalatok munkavállalóira is vonatkozik.

Hilmer Sándor szerint a szakszervezetek legfontosabb célja a továbbfoglalkoztatási garanciáról szóló megállapodás volt. A sztrájkbizottság elnöke hangsúlyozta: ideiglenes megállapodásról van szó, de a jelenlegi megegyezéssel mindkét fél időt nyert. Bérekről egyelőre nem esett szó.

Szerdán a BA Rt.-nél működő sztrájkbizottság azt közölte: csak akkor áll el a munkabeszüntetéstől, ha megvalósul a jövő évre kért 12 százalékos béremelés, és megfelelő továbbfoglalkoztatási garanciát kapnak a szakszervezetek.

A sztrájkbizottság - szintén a szerdai tárgyalások végén - azt közölte, hogy a Budapest Airport Rt. privatizációs pályázatának nyertese, a brit BAA képviselője megfenyegette a testület tagjait.

A közlemény szerint a képviselő azt mondta: a munkabeszüntetésben részt vevő dolgozók azonnal elveszítik a munkájukat.

A Budapest Airport Rt. korábban 4,5 százalékos béremelést javasolt, és azt kérte, hogy a tárgyalásokat január közepéig halasszák el.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Interjú Fórika Ibolyával, a Budapest Airport Rt. szóvivõjével
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Interjú Hilmer Sándorral, a sztrájkbizottság elnökével
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást