Államigazgatási reformmal kezdene győzelem esetén Gyurcsány Ferenc

Infostart
2005. december 21. 21:31
Választási győzelem esetén az államigazgatás reformjához kérne felhatalmazást a miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc a Magyar Televízió Az este című műsorának adott interjúban azt mondta: csak akkor alakítana kormányt, ha ezt támogatnák a frakciók.

Gyurcsány Ferenc kormányfő azt mondta: amennyiben nem nyeri el a frakciók támogatását az államigazgatási reform végrehajtásához, nem vállalja el a kormányfői felkérést.

"Én ehhez fogok felhatalmazást kérni, és csak akkor alakítok kormányt, ha a frakciók aláírják ezeket a törvényeket, és azt mondják, ha beterjeszted, én támogatom. Ha nem támogatják, akkor majd keresnek maguknak más kormányfőt" - jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

A kormányfő azt mondta: másfél hónapja dolgoznak azon, hogy az új kormány megalakulása utáni első 100 nap ne az egyszerű, könnyen teljesíthető szociális lépesekről szóljon, hanem elkezdődhessen a fontos reformok sorozata.

Gyurcsány Ferenc arról is beszélt, hogy - bár az MSZP-t arra bíztatja, hogy ha lehet, szerezzen abszolút többséget - jobbnak tarja a koalíciós kormányzást, ezért abban bízik, hogy az SZDSZ bekerül a parlamentbe, és folytathatják a közös kormányzást.