Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Fidesz: az oktatási miniszter gúnyolódik

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fidesz alelnöke szerint az oktatási miniszter gúnyt űzött az egyházi iskolákból és a kormányból, amikor egyetlen forinttal növelte az egyházi iskolák évenkénti kiegészítő támogatását. Pokorni Zoltán az InfoRádióban elmondta azt is: sok a gyanús momentum a Budapest Airport privatizációja kapcsán.
Az egyházi iskolák támogatásáról

Az ellenzéki politikus közölte: a kormány múlt héten arra szólította fel az oktatási minisztert: emelje az egyházi iskolák számára előzetesen javasolt tanulónkénti 128 ezer 970 forint kiegészítő támogatást, amit Magyar Bálint egy forinttal, 128 ezer 971 forintra módosított.

Pokorni Zoltán megjegyezte: az egyházi oktatási intézmények ugyan több pénzt kapnak, mint az önkormányzat iskolák, de ezekben az iskolákban több szociálisan hátrányos helyzetű és vidéki diák tanul.

A Budapest Airport privatizációjáról

A Fidesz alelnöke úgy vélte: sok gyanús momentum történt a Budapest Airport privatizációja során; az a gyanúja, hogy a brit befektető az áron túl más, nyilvánosságra nem került feltételeket is szabott.

A Fidesz alelnöke furcsállja, hogy a pályázat eredményhirdetését követően zárt ajtók mögött tovább folytatták a tárgyalásokat az angol BAA vállalattal. Pokorni Zoltán szerint kérdés, hogy miről kellett egyeztetni, ami nem volt benne az angol cég nyilvános ajánlatában.

A politikus az InfoRádió Aréna című műsorában különösnek találta, hogy miután az angol céget nevezték meg a legjobb ajánlattevőként, megkezdődött a vita arról, hogy a MÁV közpénzből milyen vasútvonalat építsen a Ferihegyi repülőtérre.

„De ez csak egy feltételezés, hogy Kóka János gazdasági miniszter és a MÁV vezetői arról tárgyalnak párhuzamosan az angolokkal zárt szobákban folyó és egyébként törvényileg teljesen definiálatlan mutyizás közben, hogy hova megy majd a vasútvonal Ferihegyről: a Keletihez vagy a Nyugatihoz” – fogalmazott Pokorni Zoltán.

A Fidesz alelnöke szerint a feltételeket nyilvánossá kellett volna tenni. Pokorni Zoltán szerint előfordulhat az is, hogy a befektető az áron túl más, nem nyilvános feltételt is szab.

Veres János pénzügyminiszter kedd reggel a közszolgálati televízióban kijelentette: a parlamenti képviselők számára a tranzakció pénzügyi lezárását követően lesz nyilvános a Budapest Airport értékesítének valamennyi irata.