eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

A Gallupnál a Fidesz vezet

A Magyar Gallup Intézet felmérése szerint a Fidesz jelentősen vezet az MSZP előtt.Erről Manchin Róbert, a cég vezetője beszélt az InfoRádiónak.

A teljes választókorú népesség körében a Fidesz 31, az MSZP 24 százalékos támogatottságot mondhat magáénak a december második hetében készült vizsgálat adatai szerint.

Az MSZP szimpatizánsainak az aránya nem változott, megegyezik az előző hónapban mért 24 százalékkal. A pártpreferenciával rendelkezők körének bővülésével párhuzamosan a Fidesz támogatóinak aránya újabb 2 százalékkal bővült.

A Gallup által készített vizsgálat adatai szerint az SZDSZ támogatottsága a teljes népességen belül 3, az MDF-é pedig 2 százalék.

"Ha csak a határozott pártpreferenciával rendelkezők közötti arányokat vizsgáljuk, akkor itt a Fidesz előnye az MSZP-vel szemben nőtt, és most 11 százalékos" – állapította meg a közvélemény-kutató cég.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×