Fidesz javaslatcsomag

Infostart
2005. december 19. 16:38
A Változás 2006 nevű csomag legfontosabb elemeinek megszavazására bíztatta a képviselőket a parlamentben a Fidesz elnöke. Orbán Viktor napirend előtt emlékeztetett: a csomag a nemzeti vagyonszerződést, a nemzeti garanciatörvényt, a luxusprofit elleni javaslatot és a munkahelygarancia-törvény tervezetét tartalmazza.

A Fidesz elnöke elmondta: módosító indítvány formájában már benyújtották a Változás 2006 csomag azon elemeit, amelyek a költségvetési törvényhez kapcsolódnak.

Orbán Viktor arra kérte képviselőtársait, hogy szavazzák meg az áfatörvényre vonatkozó fideszes javaslatot is, amely megengedné a vállalkozások számára, hogy a ki nem fizetett számlák után ne fizessék be az áfát, és támogassák azt az indítvány is, amelynek értelmében az általános forgalmi adót időben vissza kellene fizetni.

A volt kormányfő emlékeztetett: javaslatuk szerint a nyertes uniós pályázatoknál 50 százalékra emelkedne az előleg, a gyógyszerárak pedig nem emelkedhetnének az inflációt meghaladó mértékben. A kormány részéről senki nem reagált Orbán Viktor felszólalására.