Rangsorolták az egyetemeket

Infostart
2005. december 16. 17:21
Hétfőn kerül a könyvesboltokba az Országos Felsőoktatási Információs Központ rangsoroló kiadványa az egyetemek és főiskolák színvonaláról.

Fábri György kutatásvezető az InfoRádiónak elmondta: az idei kutatás több ezer hallgató megkérdezésével zajlott, és jelentős segítséget nyújthat az idén továbbtanulásra jelentkezőknek a nekik leginkább megfelelő intézmény megtalálásában.

A szakember szerint nem lehet abszolút rangsort felállítani, csak azt lehet vizsgálni, hogy mennyire testhezálló valaki számára egy adott intézmény.

A Magyar Tudományos Akadémia munkatársa közölte: a legtöbb hallgató úgy érzi, keveset foglalkozik vele az intézmény, nem nyújt magas színvonalú szolgáltatásokat a tanulmányi ügyintézésben és a pályaorientációban.

A felmérésből kiderült az is, hogy a tradicionális egyetemek és a feltörekvő főiskolák mellett a piacképes agrár- és műszaki képzési helyek jelentenek jó ajánlólevelet a munkaerő-piacon.

Fábri György hangsúlyozta: a diákok nehezen tájékozódnak a felsőoktatási intézmények között, ezért fontosak a mostanihoz hasonló kiadványok.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Interjú Fábri Györggyel
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást