Hátrányos megkülönböztetéstől tart a püspök

Infostart
2005. december 15. 16:25
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára szerint a jövő évi költségvetési törvényjavaslat hátrányosan megkülönbözteti a vallásos embereket és az egyházi intézményeket.

Veres András püspök tudatos dezinformációnak nevezte azt a tegnapi kormányszóvivői bejelentést, amely szerint az összes egyházi intézményfenntartó teljes körűen megkapja a közoktatási normatív támogatásokat.

A püspök emlékeztetett: a kormányzati oldal kedden szavazta le azokat a módosító indítványokat, amelyek az egyenlő finanszírozást szolgálták volna.

Veres András megerősítette, hogy részt vesz azon a holnapi budapesti demonstráción, amelyet a szülői közösségek szervezésében az egyházi iskolák költségvetési támogatásának jövő évi alakulása miatt tartanak.

A püspök megdöbbentőnek nevezte, hogy Magyar Bálint oktatási miniszter arra kérte Erdő Péter bíborost: utasítsa az intézményvezetőket a törvények betartására.

A püspök hangsúlyozta: egyetlen egyházi intézményben sem merült fel, hogy kötelezzék a diákokat a demonstráción való részvételre.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Egyházi iskolák demonstrációja - összefoglaló
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást