A szakszervezeti vezetők szerint Kóka meg akar szabadulni tőlük

Infostart
2005. december 15. 17:25
A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium hatékonyabb gazdálkodása érdekében átszervezéseket és hivatalok összevonását kezdeményezte Kóka János miniszter. A szakszervezeti vezetők úgy vélik: a létszámleépítés csak ürügy a menesztésükre.

A gazdasági miniszter az InfoRádióban elmondta: az útigazgatás átalakításával az első - csonka - évben 3 milliárd forintot spórolt a tárca.

A második kör a különféle engedélyezési hivatalok összevonása lesz, majd egyéb háttérintézmények kerülnek sorra - tette hozzá.

Kóka János szerint az átszervezéseknek köszönhetően 2006-ban 10-15 milliárd forintból látja el ugyanazokat a feladatokat a tárca.

A miniszter helyesnek nevezte, hogy a tárca 2006-ban kevesebb pénzzel gazdálkodik, mint az idén. Hozzátette: a cél az olcsóbban és hatékonyabban működő állam kialakítása.

Arra a kérdésre, hogy a szakszervezeti vezetők az elbocsátások miatt az Alkotmánybírósághoz fordultak, azt mondta: nem hiszi, hogy az állam korszerűsítése alkotmányossági kérdés lenne.

Nem engedhető meg, hogy a szakszervezeti tisztség felmentés legyen a minőségi munkavégzés alól - válaszolta arra a felvetésre, hogy az átalakítások során érdekképviseleti tisztségviselőtől válnak meg a tárcánál.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást