Adóként hajtanák be az elmaradt közös költséget

Infostart
2005. december 9. 17:48
Adóként szeretné behajtatni az elmaradt közös költségeket a Társasházkezelők Szakmai Szövetsége. Az ötletet a Fővárosi Önkormányzattól és a Budapesti Közlekedési Vállalattól kapták.

A szervezet elnöke azt mondta, hogy ha a tilosban vagy fizetés nélkül parkoló autók utáni büntetést adóként akarják behajtani, akkor még inkább indokolt a társasházi díjtartozások ilyen módon történő beszedése.

„A szakma lassan inkább hasonlít egy behajtó céghez, mint ingatlankezelőhöz” – mondta az InfoRádióban Langer Iván. Hozzátette: sok energia megy el azzal, hogy felszólítsák a nem fizetőket és megterheljék a tulajdoni lapokat.

A szervezet elnöke szerint a társasházak lakóinak 20 százaléka rendszeresen nem fizet, és ezzel többletköltséget okoz a többi tulajdonosnak.

A nem fizetők fele „sportból” nem veszi ki a részét a költségekből – tette hozzá. Langer Iván elmondta: terveik szerint a társasházak azután fordulnának a kerületi jegyzőhöz, hogy nem sikerült a behajtás. Ezt követően kerülnének a tartozók adatai az adóhatósághoz.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
BKV-pótdíj - összefoglaló
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást