eur:
394.02
usd:
368.09
bux:
65732.34
2024. április 23. kedd Béla

Az orvosi kamara visszautasítja a műhiba-vádakat

Visszautasítja a Magyar Orvosi Kamara elnöke, hogy az egészségügyben elkerülhető hibákból fakadóan 3-6 ezer ember halt meg tavaly Magyarprszágon.

Ezt az adatot Vojnik Mária, az Egészségügyi Minisztérium politikai államtitkára becsült adatokra hivatkozva állította szerdán egy konferencián.

Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke az InfoRádiónak elmondta: megütközéssel fogadta az államtitkár szavait, és fogalma sincs, honnan vette az adatokat. Az ilyen kijelentések jelentősen rontják az egészségügy megítélését – tette hozzá.

A kamara elnöke úgy vélte: a rossz anyagi és technikai feltételek miatt valóban romolhat az egészségügy teljesítménye, de elfogadhatatlan, hogy egy döntéshozó rontja az ágazat hitelét, hiszen neki a helyzet javítása lenne a feladata.

Vádaskodás helyett a politika készíthetne például tisztességes 2006-os költségvetést – mondta Éger István.

Korábban az Egészségügyi Minisztérium politikai államtitkára nemzetközi felmérésekre hivatkozva azt mondta, hogy orvosi hibák következtében többen halnak meg, mint közlekedési balesetben, mellrákban, AIDS-ben. Magyarországon mindezt sem cáfolni, sem megerősíteni nem lehet, mert nincsenek erre vonatkozó felmérések – közölte Vojnik Mária egy szerdai országos konferencián.

Az Egészségügyi Minisztérium szerint leggyakrabban dokumentációs hiba okozza a sérülések és károsodások legnagyobb részét. Emellett gyakori ok a téves klinikai diagnózis, a fertőzés, a technikai hiba, valamint a gyógyszerek felírása, beadása során bekövetkező gyógyszerelési hiba.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×