eur:
395.08
usd:
371.04
bux:
65161.94
2024. április 19. péntek Emma

Új szuperplázát épít Budapesten egy izraeli cég

Egy minden eddiginél nagyobb szórakoztató- és bevásárlóközpontot és új luxusszállodát épít Budapesten az izraeli tulajdonú Plaza Centers. A Duna Plazát is jegyző cég 250 millió eurót (63,5 milliárd forint) fordít az ingatlanfejlesztésre.

Mordechai Zisser, a társaság igazgatótanácsának elnöke kijelentette: a 200 millió euróba kerülő Arena Plaza a Keleti pályaudvar mellett, az egykori ügető helyén épül fel, 180 ezer négyzetméteren.

A létesítményben oktatási-szórakoztató fantáziapark, vendéglátóipari létesítmények, galériaközpont, közel kétszáz üzlet és egy ezer főt befogadó konferenciaközpont működik majd. Az Arena Plaza várhatóan 2007 őszére készül el.

A vállalat másik, már két hónapja elindított, 50 millió eurós beruházása az Operaházzal szemben található Balettintézet felújítása. Az épületben különleges belső terű és felszereltségű, 210 szobás szállodát alakítanak ki, amely kooperációban működik majd az Operaházzal.

A Plaza Centers tulajdonosa az izraeli Elbit Medical Imaging csoport. Ez a társaság építette meg a Duna Plazát Budapesten, majd további 15 hasonló létesítményt a fővárosban és vidéken.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×