eur:
394.45
usd:
368.22
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Szélerőműpark épül Vas és Győr-Moson-Sopron megyében

Negyvennyolc szélkerékből álló szélerőműparkot épít egy osztrák befektető Répcelak, valamint két másik Vas megyei és több Győr-Moson-Sopron megyei település határában. A beruházás 2010 végéig valósul meg.

Németh Kálmán, Répcelak polgármestere elmondta: már aláírták azt a szerződést, amelyben az érintett önkormányzatok vállalták, hogy rendezési tervükben lehetővé teszik a beruházás megvalósítását.

A szélerőművek darabja 500-800 millió forintba kerül, és óránként 2.000 kilowatt energiát termel.

Arról egyelőre nem közölt részleteket, hogy az érintett településeknek, vagyis a Vas megyei Répcelaknak, Vámoscsaládnak és Csánignak, valamint a Győr-Moson-Sopron megyei Dénesfának, Répceszemerének, Ciráknak és Győrőnek mennyi haszna származik majd az energiatermelésből.

Németh Kálmán tájékoztatása szerint a beruházónak még meg kell szereznie a területek tulajdonjogát.

Kovács Csaba, az osztrák Öko-Energia GmBH megyarországi képviselője közölte: a beruházás értéke maghaladja a 60 milliárd forintot.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×