Mégis lesz kormánytanácsadói hálózat?

Infostart
2005. december 6. 16:51
A Fidesz információi szerint a kormány az Országgyűlés elutasító döntése ellenére kiépíti jövőre a 400 főből álló tanácsadói hálózatot. Az SZDSZ elnöke közölte: a parlament akarata ellen nem valósulhat meg az új apparátus felállítása.

A Fidesz-frakció vezetője, Áder János azt mondta: a kabinet a költségvetés általános tartalékából hozná létre az új apparátust a Nemzeti Fejlesztési Terv keretében, pedig már két ilyen hálózat működik.

Áder János szerint miközben a miniszterelnök az olcsóbb állam megteremtéséről beszél, egy felesleges testületre költi az adófizetők pénzét. Az ellenzéki politikus emlékeztetett arra, hogy a tanácsadói hálózat létrehozásáról szóló javaslatot a szabad demokrata Gulyás József javaslatára nagy többséggel elutasította a parlament.

Áder János arra kérte az SZDSZ-es politikusokat legyenek következetesek az ügyben.

Az SZDSZ elnöke szerint a parlament akarata ellenére nem lehet felállítani az újabb apparátust. Kuncze Gábor hangsúlyozta: pártja olcsóbb államot szorgalmaz, amellyel ellentétes egy újabb intézmény létrehozása.

Az európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter azt mondta, hogy az uniós források hatékony felhasználásához szükség van szakemberekre a régiókban.

Baráth Etele közölte: a tanácsadói hálózat létrehozásához szükséges pénz már az idei költségvetésben is szerepel, így a programot el lehet indítani.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Áder János a "pártkatonákról"
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást