Mégsem lesz bírság a pótdíj?

Infostart
2005. december 5. 12:52
Az adóhatóság nem tud arról, hogy szabálysértési bírsággá minősíttetné a pótdíjat a Budapesti Közlekedési Vállalat. A BKV korábban az InfoRádióban azt mondta, hogy szerintük a bliccelés olyan, mint a lopás vagy a csalás.

Luca Mihály, a cég menetdíjbevételi főosztályának vezetője az InfoRádióban korábban emlékeztetett arra, hogy például a parkolási díj befizetésének elmulasztása szabálysértésnek minősül, így a jogszabályok értelmében könnyebben be lehet hajtani a követeléseket.

Luca Mihály úgy vélte: ha a pótdíjat szabálysértési bírsággá minősítenék, akkor a BKV jogköre erősödne.

A NAPI Gazdaság megkeresésére az APEH sajtóosztálya közölte, hogy a BKV részéről ilyen kérés nem érkezett hozzájuk. Az adóhatóság illetékesei hozzátették: a magánszemélyekkel szembeni követelések behajtására az önkormányzati adóhatóság lenne.

A BKV évente négymilliárd forintot vet ki a bliccelőkre, aminek csak körülbelül a felét tudja behajtani, a maradékért pereskednie kell a cégnek.

A társaság jövőre jelentősen emeli a bírságok összegét: a helyszíni bírságét 25, a harminc napon belül fizetett pótdíjét csaknem tíz százalékkal.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Interjú Luca Mihállyal, a BKV menetdíjbevételi fõosztályvezetõjével
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást