Aláírást gyűjt a PDSZ az oktatási költségvetés ellen

Infostart
2005. december 1. 16:42
A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) három nap alatt 3.000 aláírást gyűjtött össze annak érdekében, hogy a parlament ne törölje el azt a jogszabályt, amely garantálja a közoktatásba juttatandó összegek előző évi szinten tartását.

Jövőre 15 milliárd forinttal csökken a közoktatás állami támogatása - mondta el az InfoRádiónak a PDSZ elnöke. Kerpen Gábor úgy vélekedett: míg idén a legtöbb oktatási intézmény kapott gyerekenként 10 ezer forint kiegészítő támogatást, ez szeptemberben megszűnt, ami 5 százalékos csökkenést jelent.

Az oktatási tárca szerint nem igaz, hogy csökken a jövő évi támogatások összege. A minisztérium politikai államtitkára az InfoRádiónak elmondta: a normatívák összege ugyan valamelyest kisebb, de ezt kompenzálják az önkormányzatoknak juttatott többletforrások.

Arató Gergely szerint a költségvetési sarokszámok keddi szavazásán a parlament további 7,5 milliárd forintot biztosított az oktatás normatív költségvetésére, ezzel az inflációt is figyelembe véve az idei szinten marad a közoktatás támogatása.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást