eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A szünetben még több veszély leselkedik az internetező gyerekre

A szünetben még több veszély leselkedik az internetező gyerekre

Az iskolai szünetek alatt a gyerekek az átlagosnál is több időt töltenek az interneten, a szülők fele szerint a gyerekeket célzó kibertámadások száma folyamatosan nő - derül ki a Kaspersky Lab globális kiberbiztonsági vállalat legfrissebb felméréséből.

A cég felmérése szerint a szülők több mint harmada úgy véli, nem tudja kontrollálni gyerekei online jelenlétét. A kutatás szerint a szülők 50 százaléka tart attól, hogy gyerekeik nem megfelelő tartalommal találkoznak az interneten.

A gyerekek naiv világképe rendkívül sebezhető a kiberfenyegetésekkel és veszélyes tartalmakkal szemben, amelyek elárasztják a világhálót, és ezért a szülői felügyelet elengedhetetlen, főként az iskolai szünetek alatt - figyelmeztetett Andrei Mochola, a Kaspersky Lab Consumer Business részlegének vezetője.

A Kaspersky Labnak több mint 400 millió felhasználója és 270 ezer vállalati ügyfele van.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×