eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A turizmust is felpörgeti a karácsony

A turizmust is felpörgeti a karácsony

Az egész év nagyon kedvezett a belföldi turizmusnak, sőt az ünnepek alatt már egyre gyakoribb, hogy a családok a karácsonyt belföldi pihenéssel töltik a szeretteikkel.

Nehéz feladat, de még az ünnepek előtti utolsó pillanatokban is lehet szálláshelyet találni belföldön – közölte az InfoRádió kérdésére a Szállodaszövetség alelnöke. Flesch Tamás közölte: egész évben kiemelt forgalmat produkált a turizmus, így sokan már ősszel lefoglalták karácsonyi hotelszobájukat, hiszen egyre több család tölti itt a jeles napokat.

Felnőtt egy olyan generáció, amely már megteheti azt, hogy a karácsonyi ünnepeket kényelmesen, kiszolgálva akarja inkább eltölteni. A célközönség generációkon átívelő: gyakran az egész család megy el pihenni az év végén – mondta el a Szállodaszövetség alelnöke.

Nagyon limitált már ilyenkor a szálláshelyek kapacitása, hiszen sokan már hónapokkal előbb lefoglalták a kinézett szállásokat. Budapesten is szinte minden szállást lefoglaltak, hiszen a fővárosi szállodákat főleg a külföldi turisták keresik, de egy ideje már az is elmondható, hogy

nemcsak a luxus hoteleket keresik, hanem a középkategóriás szállások is megtelnek vendégekkel 

– tette hozzá Flesch Tamás.

Az éttermek is megtelnek 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, Könnyid László arról beszélt, hogy azokban az éttermekben, amelyek karácsonykor is nyitva lesznek, sok lesz a vendég, és a két ünnep között is erős forgalom várható.

A szezonálisan nyitva tartó vendéglátóhelyeken komoly gondot jelent a munkaerőpótlás, néhány balatoni étterem kinyit karácsonykor is, de a többség inkább a szilveszterre készül, és biztosítja az ünnepekre a pihenést a dolgozóknak - tette hozzá.

A karácsonyi és a szilveszteri étlapon is megjelennek a tradicionális magyar ételek, még azokon a helyeken is, ahol nem ez a specialitás - mondta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×