INFORÁDIÓ 
2020. október 1. csütörtök
Malvin

papír

újrahasznosítás

karácsony

hulladék

környezet

Nagy terhet jelent a karácsony

Infostart / InfoRádió

A karácsony a környezetterhelő ünnepek közé tartozik. Nagy-Britanniában megközelítőleg 370 ezer kilométernyi papírt, csomagolóanyagot használnak fel és dobnak ki ilyenkor, de Magyarországon is 10-15 százalékkal nő az átlagos papírfogyasztás decemberben.

Havonta 7-8 kilogramm papírt használ el egy átlagos fogyasztó – mondta az InfoRádiónak Baka Éva, az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés elnöke. Ez a szám karácsony környékén 10-15 százalékkal megnő az ajándékcsomagolás miatt, így közel 9-10 kiló is lehet.

Vásárláskor érdemes megfontolni, hogy tényleg szükség van-e az adott csomagolóanyagra, illetve akár a megvett termék csomagolását is ott lehet hagyni – hívta fel a figyelmet a szakértő. A papírzacskók használata már egy lépés a környezettudatosság felé, hiszen ezeket többször fel lehet használni. Az is segíthet, ha a csomagolópapír újrahasznosított alapanyagból készült.

A tej és gyümölcslevek doboza 8-10-szer újrahasznosítható, hiszen nagyon jó a rostminősége, ehhez azonban a szelektívhulladék-gyűjtőbe kell dobni – hangsúlyozta Baka Éva. A kibocsátott csomagolási papír 60-65 százalékát újrahasznosítják, üdítős doboznál azonban ez az arány csupán 20 százalék. 

Kapcsolódó hang

Nagy terhet jelent a karácsony
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018