eur:
394.47
usd:
370.38
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Érdemes az utolsó pillanatra hagyni a fenyőfa-vásárlást?

Érdemes az utolsó pillanatra hagyni a fenyőfa-vásárlást?

Az ünnepek közeledtével sem csökkenek a fenyőfák árai - mondta a Magyar Kertészeti Árudák Egyesületének elnöke az InfoRádiónak. Biza Klára szerint az emberek többsége szinte az utolsó pillanatban szerzi be a fenyőfát.

Továbbra is a luc- és a nordmannfenyő a legkeresettebb – monda el a Magyar Kertészeti Árudák Egyesületének elnöke, hozzátéve, hogy az idei forgalomról még nincsenek adatok.

„A nordmann ára tavalyhoz képest nem változott, egy 60-80 centis fa nagyjából ötezer forintba kerül. Tavaly ez tette ki a teljes forgalom 47 százalékát. A lucfenyő ára idén megközelítette a nordmannét, egy méteres fa körülbelül háromezer forintba kerül, és a tavaly a forgalom 43 százalékát adta. Az ezüstfenyő kilenc százaléknyit részesedett a teljes forgalomból, méterének ára idén négyezer forint. A nagy, két és fél méteres fák forgalmának két százaléka is ezüstfenyő volt tavaly.”

Biza Klára elmondta, egy évben átlagosan 2-2,5 millió darab fenyőfát adnak el, ebből egymillió importból érkezik, mert a magyar termesztés nem fedezi a szükségletet. A szervezet elnök hangsúlyozta, az igazi szezon nagyjából két hete indult el és várhatóan az utolsó héten felerősödik, mert sokan az utolsó pillanatra hagyják a fenyőfa beszerzését, egyrészt mert nincs helyük tárolni, másrészt úgy gondolják, a karácsony közeledtével csökken az ára.

„De nem csökken. Az azonban biztos, hogy legalább addig is hideg helyen, a szabadban vannak a fák.”

Biza Klára jelezte, sok helyen lehet fenyőfát kapni, nem gond árusítóhelyet találni.

„A piacokon biztosan vannak és sok az alkalmi engedéllyel kitelepülő árus, nagy áruházak parkolóiban biztosan lehet találni.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×