eur:
395.51
usd:
372.42
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Karácsonykor spórolhat a vonatjegyen

Karácsonykor spórolhat a vonatjegyen

A karácsony közeledtével, de főleg a téli szünet végén számít jelentős forgalomnövekedésre a MÁV - mondta el a vasúttársaság szóvivője az InfoRádióban.

Igyekszik alkalmazkodni a megnövekedő utasforgalomhoz a MÁV – mondta Lőcsei Virág.

„Tavaly december 24-26. között nagyjából háromszázezren utaztak a MÁV-Start járatain, de az igazi nagy ugrás az ünnepi időszakot, illetve a téli szünetet lezáró napokban tapasztalható, amikor a diákok elindulnak vissza az iskolába.”

A MÁV szóvivője örömmel jegyezte meg, hogy úgy tűnik, egyre több utas fogadja meg a vasúttársaság tanácsait, és elővételben, az önkiszolgáló csatornákon keresztül vásárolja meg a jegyeit.

„Az automatás és az online vásárláshoz plusz motivációt adhat, hogy december 10-től 5-10, de akár 20 százalékos kedvezmény is járhat az önkiszolgáló csatornákon keresztüli jegyváltásért.”

Legtöbben általában a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza, Budapest-Miskolc, Budapest-Győr vonalon utaznak, de a megyeszékhelyek felé és onnan Budapestre, valamint a főváros elővárosában is erős a forgalom – mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy az adventi időszakban, főleg hétvégén a nemzetközi vonalakon is megnő a forgalom, hiszen sok karácsonyi vásár érhető el vonattal.

„Akkora sikere volt a Pécsről Zágrábba induló vonatnak, hogy egy járatot terveztünk, de be kellett illeszteni egy újabbat, mert egy nap alatt elfogytak a jegyek, és a másik is tele lett.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Emelkedéssel próbálkoznak az amerikai tőzsdék

Emelkedéssel próbálkoznak az amerikai tőzsdék

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Ezt követően az amerikai tőzsdék emelkedéssel próbálkoznak a Dow vezetésével. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×