eur:
394.44
usd:
370.23
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Ez már nem játék, és minden szülőt érint

Ez már nem játék, és minden szülőt érint

A karácsonyi ajándékozás főszereplője a játék, és a szülők veszik is szépen - sokan már az interneten.

A statisztika szerint a játékboltok sem ússzák meg a boltszám csökkenését, hiszen 2013 végén még 823 szakboltban válogathatott a vásárló, 2017 derekán már csak 775-ben - írja a Blokkk.com. A szakboltok mellett ott vannak azok a nagyáruházak, például hipermarketek, élelmiszerdiszkontok, melyek a karácsonyi ajándékvásárlás időszakában megtoldják a játékkínálatot. Sok kisebb bolt is játékkal színesíti az év végi kínálatát, és a kínai piacok is ott vannak, hiszen a játékok zöme Kínában készül.

A legtöbb játékbolt, 239 a fővárosban található, Pest megyében pedig 100. A Dunántúlon 226, míg Észak-Magyarországon és az Alföldön együtt számolva 210 a játék szakboltok száma.

A fővárosban a legtöbb játékbolt a VI. kerületben van (26). A nagykörút vonala régen is kedvelt hely volt, de van ott nagy bevásárlóközpont is, néhány játékbolttal. A XI. kerületben 22 szaküzlet található, második a sorban, és a kerületek sorában dobogós a VIII. kerület 21 szakbolttal. Az utolsó a sorban a XXII. kerület, egyetlen játékbolttal.

A játékpiac nagysága 65-70 milliárd forint körüli szintre kúszott fel az elmúlt években, mert megugrott ebben a körben is a webvásárlás. A karácsony, az utolsó negyedév a piac felét hozza, így megkockáztatható, hogy a karácsonyi ajándéklistán dobogós a játékpiac, az egyik legnagyobb szelete az ajándékoknak a játék.

A legnagyobb játékkereskedő a Regio, a többiek viszont már leszakadtak az árbevételt tekintve, de a többség ott van a weben is. A hipermarketek, más nagyáruházak játékeladásairól nincs nyilvános információ, de becslések szerint a játékpiac 20-30%-át vihetik.

A fogyasztóvédelem oldaláról rendkívül kényes a játékpiac. A minőségi, termékbiztonsági előírások rendkívül szigorúak, a fogyasztóvédelem honlapján felsorolt veszélyes termékek jelentős része játék.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×