eur:
393.77
usd:
369.14
bux:
65747.29
2024. április 23. kedd Béla
Váratlan fordulat a karácsonyi vásárokban

Váratlan fordulat a karácsonyi vásárokban

Számottevően csökkent a karácsonyhoz köthető bűnesetek száma.

A statisztikai adatok szerint elérte célját az országos rendőrkapitány komolyabb rendőri jelenlétet előíró tavalyi rendelete - írja a Világgazdaság. Ebben a halottak napja körül és az ünnepi időszakban megnövekvő forgalom kiemelt biztosítását, valamint a karácsonyi bevásárlást végzők és az év végi ünnepi turizmus résztvevői biztonságérzetének javítását, a jogsértések megelőzését szolgáló intézkedéseket írtak elő a rendőri állomány számára.

Az ORFK tájékoztatása szerint e rendeletnek és a komoly tájékoztatási, felvilágosító kampánynak köszönhetően 2016 decemberében drasztikusan csökkent a rendőrség tudomására jutó, klasszikus „karácsonyi” bűncselekmények száma. Tavaly decemberben alig több, mint hétezer lopást regisztráltak, ami közel 40 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban.

Az elmúlt év utolsó hónapjában 279 gépkocsit törtek fel, szemben az egy évvel korábbi 569 esettel. De ennél is jobban sikerült kordában tartani a zsebeseket: mindössze 210 bejelentett bűncselekményt regisztráltak, míg egy éve még 695 esetben matattak idegen zsebekben a tolvajok. Tavaly a 2010-es adathoz képest 65 százalékkal kevesebb volt a lopás, 78 százalékkal a zsebtolvajlás és 76 százalékkal a gépkocsifeltörések száma.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×