INFORÁDIÓ 
2020. július 11. szombat
Lili, Nóra

advent

adománygyűjtés

karácsony

jótékonyság

Így segíthet karácsony előtt a rászorulóknak

InfoRádió

Több karitatív szervezet is - advent első hétvégéjén - megkezdte karácsonyi adománygyűjtését.

Idén hosszabb ideig, 22 napon keresztül fogadják az adományokat a Mikulásgyárban, ahova elsősorban tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, valamint jó állapotú ruhákat és könyveket, játékokat várnak – mondta a rendezvény főszervezője, Zsolnai Endre.

„December 22-ig tartunk nyitva, ez rekordhosszúságú nyitva tartás. Alapvetően tartós élelmiszereket: konzervet, lisztet, tésztát, rizst, olajat, cukrot, édességet várunk, de nagy szükség van a higiénés szerekre is. Szívesen látjuk a jó minőségű használt ruhát, játékot, könyvet.”

A Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz akciója pénteken indult. Országszerte december 20-ig kétszáz gyűjtőponton várják a gyerekeknek szánt ajándékokkal megtöltött cipős dobozokat. Szilágyi Attila, a szervezet kommunikációs igazgatója elmondta, tavaly 41170 darab ajándékot gyűjtöttek. A dobozokba elsősorban játékokat, könyveket és édességeket, amelyeken fel kell tüntetni, hogy milyen nemű és korú gyermeknek szánják az ajándékokat – tette hozzá.

„Kifejezetten azt kérjük, hogy az adományozók a gyermekek fejével próbáljanak gondolkozni, tehát olyat tegyenek a cipős dobozba, aminek ők gyermekkorukban vagy most a gyerekeik örülnének. Azért, hogy a malőröket elkerüljük, az önkéntesek átadás előtt ellenőrzik a cipős dobozok tartalmát.”

Az Ökumenikus Segélyszervezet idén 22. adventi pénzadomány-gyűjtése gyertyagyújtással kezdődött. A szervezet közismert emberekkel 1353 darab mézeskalács szívet sütött és díszített, hogy így hívják fel a figyelmet a Szeret.Éhség elnevezésű országos akcióra – mondta Gáncs Kristóf, a szervezet szóvivője.

„Sokan ismerik már azt a mézeskalács szívet, ami a jelképe az ünnepi összefogásnak, reméljük, sokan hallják meg az üzenetünket: elkezdődött, itt az idő, lehet adományozni a 1353-as adományvonalon. Ez nemcsak az ünnepekről szól, az adománygyűjtés célja, hogy utána, a hétköznapokban is segíthessük a rászorulókat.”

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat is több gyűjtést szervez az adventi időszakban. Idén is gyűjtenek tartós élelmiszert és játékokat a rászoruló gyerekeknek és ételosztás is lesz.

Kapcsolódó hang

Már lehet segíteni
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018