eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Ezek a legkedveltebb ajándékok

Ezek a legkedveltebb ajándékok

Továbbra is a játék, a könyv és a műszaki cikk a legkedveltebb ajándék karácsonykor - mondta az InfoRádiónak az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára. Vámos György hozzátette: idén a lakosság decemberi költekezése túllépheti a tavalyi ezer milliárd forintos határt.

Hosszú ideje nem változik a legkedveltebb karácsonyi ajándékok termékköre – mondta el az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

„Hagyományosan játékot, könyveket, műszaki cikkeket, ruházati termékeket vagy éppen kozmetikumokat vesznek a vásárlók ajándékba, de a sorban megtalálhatók a háztartás-felszerelési cikkek is.”

Ezek a legkedveltebb ajándékok

Vámos György hozzátette, egy-egy újdonság: könyv, játék, műszaki cikk vagy divathullám, az áruházak slágertermékei lehetnek, de felhívta a figyelmet, hogy ezek összehasonlítását óvatosan kell kezelni, erre vonatkozó országos lista nem is létezik.

„Vannak olyan felmérések, amelyek azt mutatják, hogy az élményszerű ajándékok súlya növekedhetett, ugyanakkor a termékvásárlási adatok azt mutatják, hogy nem háttérbe szorult a hagyományos ajándékok köre, hanem egy másiké erősödött.”

A KSH adataiból is az látszik, hogy 2013 óta évről évre nő a kereskedelmi forgalom – mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára, hozzátéve, hogy ezen belül is bővül a decemberi költés, ami 2016-ban átlépte az ezermilliárd forintos értékhatárt.

„Ebben nemcsak ajándék, hanem minden más: élelmiszer, üzemanyag, iparcikk, stb. is benne van.”

Vámos György hozzátette, várakozásaik szerint az ezermilliárd forint 2017-ben néhány százalékkal nőni fog.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×