Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ezek a legkedveltebb ajándékok

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Továbbra is a játék, a könyv és a műszaki cikk a legkedveltebb ajándék karácsonykor - mondta az InfoRádiónak az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára. Vámos György hozzátette: idén a lakosság decemberi költekezése túllépheti a tavalyi ezer milliárd forintos határt.

Hosszú ideje nem változik a legkedveltebb karácsonyi ajándékok termékköre – mondta el az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

„Hagyományosan játékot, könyveket, műszaki cikkeket, ruházati termékeket vagy éppen kozmetikumokat vesznek a vásárlók ajándékba, de a sorban megtalálhatók a háztartás-felszerelési cikkek is.”

karácsonyi ajándék3

Vámos György hozzátette, egy-egy újdonság: könyv, játék, műszaki cikk vagy divathullám, az áruházak slágertermékei lehetnek, de felhívta a figyelmet, hogy ezek összehasonlítását óvatosan kell kezelni, erre vonatkozó országos lista nem is létezik.

„Vannak olyan felmérések, amelyek azt mutatják, hogy az élményszerű ajándékok súlya növekedhetett, ugyanakkor a termékvásárlási adatok azt mutatják, hogy nem háttérbe szorult a hagyományos ajándékok köre, hanem egy másiké erősödött.”

A KSH adataiból is az látszik, hogy 2013 óta évről évre nő a kereskedelmi forgalom – mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára, hozzátéve, hogy ezen belül is bővül a decemberi költés, ami 2016-ban átlépte az ezermilliárd forintos értékhatárt.

„Ebben nemcsak ajándék, hanem minden más: élelmiszer, üzemanyag, iparcikk, stb. is benne van.”

Vámos György hozzátette, várakozásaik szerint az ezermilliárd forint 2017-ben néhány százalékkal nőni fog.