eur:
394.14
usd:
369.98
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Kürtőskalács, forralt bor, Joulupukki

Kürtőskalács, forralt bor, Joulupukki

Aki a Lappföldi Mikulással akar találkozni, az vasárnap délelőtt a Müpába menjen. A karácsonyi vásárok viszont más napokon is várják a látogatókat. Némelyik karácsony után is.

Kürtöskalács és forralt bor illat, vásárfia és korcsolyázás, koncertek és mesemondók - az adventi vásárok megkerülhetetlen részét képezik a karácsonyvárásnak országszerte. A fővárosban is szinte valamennyi kerületben rendeznek kisebb-nagyobb adventi vásárokat, a legnagyobb hagyománya mégis a Vörösmarty téri vásárnak van. A december 31-ig látogatható rendezvény tematikus hetekkel várja az érdeklődőket.

Kürtőskalács, forralt bor, Joulupukki

Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője elmondta: az ünnepi vendéglátás, a magyar tradicionális kézművesség, a hagyományos gasztronómiai termékek, a tájegységekre jellemző ételek és a borrégiók bemutatására vállalkoztak idén.

A Vörösmarty tértől néhány utcára Budapest talán második legnagyobb adventi vására várja a látogatókat. Az Adventi Ünnep a Bazilikánál szervezői különös figyelmet fordítanak a környezettudatosságra, lebomló evőeszközökkel, nem vízből készült jégpályával várják a vendégeiket. Olyan különlegességeket is lehet kóstolni, mint a sós kürtöskalács vagy az unikummal töltött kolbász. Az idei attrakció mégis a 3D fényfestés lesz.

Kürtőskalács, forralt bor, Joulupukki

Óbuda macskakővel burkolt régi házak határolta főterén idén is ingyenes rendezvényekkel várja a vendégeket az Óbudai Adventi programsorozat, ahol többek között fellép a Zuboly és a Méz együttes, valamint a Hot Jazz Band is. A karácsonyfát idén a Hello Wood közreműködésével egy 16 méter magas építmény helyettesíti, amelyet tűzifákkal raknak körbe. Hozzátette: a tűzifákat a rendezvénysorozat lezárulta után a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szétosztja a rászorulók között. Az óbudai adventen lesz fényfestés, amelyet az Árpád hídról is lehet látni, állatsimogató, századfordulós körhinta.

Alkalmi, jótékonysági vásárokat is rendeznek Advent első vasárnapján, ilyen lesz például a Millenárison a Családszervezetek II. Adventi Jótékonysági Vására, amelynek bevételéből a koraszülött gyermekeket és családjaikat segítő szervezetet támogatnak.

Kürtőskalács, forralt bor, Joulupukki

De nincsen Advent a Mikulás látogatása nélkül. Pénteken szállt le Ferihegyen Joulupukki a lappföldi Mikulás, aki

advent első vasárnapján 11 órára a Müpába várja a gyermekeket.

A nyilvános találkozók mellett óvodákba, árvaházakba és anyaotthonokba is ellátogat.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×