eur:
392.62
usd:
366.04
bux:
66838.85
2024. április 25. csütörtök Márk
Változás a fenyőfapiacon

Változás a fenyőfapiacon

A nordmannfenyő népszerűsége töretlen, a lucfenyőé ugyanakkor elkezdte megközelíteni -- mondta a Magyar Kertészeti Árudák Egyesületének elnöke az InfoRádiónak.

Évek óta tapasztalható, hogy a nordmannfenyő népszerűsége egyre nő, a sorban a luc- és az ezüstfenyő következik – mondta Biza Klára.

„Idén az az érdekes helyzet állt elő, hogy a lucfenyő kezdi megközelíteni a nordmannt. A luc az a fenyő, aminek az apró tűlevelei gyorsan lehullanak, viszont nagyon finom illata van, ez az úgynevezett hagyományos karácsonyfafenyő.”

Az ezüstfenyő azért áll az utolsó helyen, mert bár szép, elég szúrós – indokolt a szakember.

„A nordmannfenyő népszerűsége azért is töretlen, mert nagyon sokáig bírja; nem hullanak, hanem szinte rászáradnak a tűlevelek.”

Biza Klára hozzátette, minden fát, ameddig csak lehet, hideg helyen tároljunk.

Húsz százalékkal emelkedhetnek idén a fenyőárak a tavalyihoz képest – mondta a Fenyőfa.hu munkatársa az InfoRádiónak. Virovecz Mária szerint 2017-ben a luc lesz a legkelendőbb fenyőfajta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×