eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Tizenhárom gyermekét kínozta a horrorházaspár

Tizenhárom gyermekét kínozta a horrorházaspár

Életfogytiglani börtönt kaphat a gyerekeit rabszolgasorban tartó amerikai pár. A héten letartóztatott férfi és nő tagadta, hogy kínozták volna gyerekeiket, akik viszont azt mondják: láncra verve éltek, és évente egyszer fürödhettek meg.

Tizenkét rendbeli kínzással, 6 rendbeli veszélyeztetéssel és 12 rendbeli önkényes fogvatartással is vádolják a kaliforniai David és Louise Turpint, akinek kiéhezett gyerekeit a héten szabadították ki a rendőrök. A „horror házaspárnak” elnevezett Turpinék ellen az első bírósági meghallgatáson emellett kiskorú szexuális molesztálása miatt is vádat emeltek. Ha az összes vádpontban bűnösnek mondják ki őket, akkor 94 év börtönre számíthatnak.

Tizenhárom gyermekét kínozta a horrorházaspár

Turpinék ártatlannak vallották magukat, és tagadták, hogy büntetésből láncra verve tartották volna gyerekeiket, de ügyészek szerint a közvetett bizonyítékok erre utalnak, sőt, arra is, hogy csak láncban mehettek ki a vécére. 

A lesoványodott és éhező gyerekek, illetve fiatal felnőttek állításuk szerint évente csak egyszer zuhanyozhattak, éjszaka ébren tartották őket, és nappal alhattak. Ha a csuklójuk felett is megmosták a kezüket, akkor büntetést kaptak, mert „vízzel játszottak”. Ezenkívül csak naponta egyszer ehettek, de a szülők néha azzal kínozták őket, hogy ételt tettek a közelükbe, amihez nem nyúlhattak hozzá.

A hatóságok megjegyezték, hogy a gyerekek a fogság feltételezett négy éve alatt nem jártak orvosnál, és olyan alapvető dolgokkal nem voltak tisztában, mint hogy kik a rendőrök.

Tizenhárom gyermekét kínozta a horrorházaspár

A BBC megjegyzi, hogy az ügy Amerikában és külföldön is hatalmas felháborodást váltott ki. Az első – és nyilvános – meghallgatáson tele volt a bírósági terem.

A 2 és 29 év közötti 13 Turpin-gyerek közül néhány maradandó fizikai és lelki traumát szenvedett. Több gyerek gondolkodási képessége visszaesett. és idegkárosodást is szenvedett – állította az egyik ügyész. Az viszont kiderült, hogy bár elzárva tartották őket, tudnak írni és olvasni.

David Turpin idős szüleit sokkolta, amit fiukról hallottak. Azt mondták, hogy a család boldognak és egészségesnek tűnt, amikor hat éve látták őket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×