Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Vadászgépek robajának hitték a robbanást - képgaléria az ausztriai tűzről

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az ausztriai robbanás helyszínétől harminc kilométerre hallatszott a detonáció, és Pozsonyból is látszott a hatalmas lángoszlop.

Robbanás történt kedd reggel a legjelentősebb osztrák földgázelosztó terminálon, Alsó-Ausztriában, egy ember meghalt, 18-an megsérültek. A Baumgarten an der March településen található terminál közel van a szlovák határhoz, Pozsonytól mintegy 30 kilométerre észak-nyugatra található, a gázrobbanás helyszínén felcsapó lángokat a szlovák fővárosból is látni lehetett.

A robbanásról először az osztrák rendőrség tájékoztatott. Felhívták a környéken élők figyelmét, hogy ne közelítsék meg a robbanás helyszínét, és a helyi szervek utasításainak megfelelően cselekedjenek. A kiérkező mentőegységek azonnal igyekeztek megakadályozni egy esetleges újabb robbanás lehetőségét. Az osztrák rendőrség Twitter-üzenetben tette közzé, hogy a robbanásnak technikai okai voltak.

Az osztrák ORF televízió rendőrségi hírforrásokra hivatkozva közölte, hogy a helyszínen egy ember életét vesztette, 18-an pedig megsebesültek, ám egyikük sincs életveszélyben. Később az osztrák vöröskereszt úgy pontosított, hogy egy súlyos és 17 könnyebb sérültje van a balesetnek.

A robbanást a Pozsonyhoz tartozó Dévényújfaluból és a közeli Stomfáról is észlelték a lakosok. Dárius Krajčír dévényújfalui városi szóvivő az akatuality.sk portálnak arról számolt be, hogy az irodában tartózkodtak, amikor a hivatal épülete egyszer csak megremegett. Először azt hitték, úthenger vonul el előttük az utcán, akkora volt a robaj, ám az emeletről kinézve észrevették a több méteres lángokat Ausztria irányában. Egy másik helybéli azt hitte,

vadászgépek repülnek el felette, akkora volt a zaj,

amit mintegy 30 kilométeres távolságból is hallani lehetett.