eur:
393.72
usd:
364.98
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Öt embert gázolt halálra a pirosban, mégis megúszhatja a milliárdos lánya

Öt embert gázolt halálra a pirosban, mégis megúszhatja a milliárdos lánya

Sajnálkozását fejezte ki és bocsánatért esedezett az az ukrán oligarcha, akinek 20 éves lánya öt ember halálát okozta, amikor áthajtott egy piros lámpán. Kommentátorok szerint akár PR-kampányról is szó lehet, aminek célja: minimalizálni a lehetséges büntetést.

Az első híradások szerint nem tűnt túlzottan zaklatottnak a 20 éves Aljona Zajceva, aki a múlt héten öt embert gázolt halálra az ukrajnai Harkivban. Azóta azonban felvételek jelentek meg, amelyeken zokog, édesapja, a befolyásos milliomos Vaszilij Zajcev pedig a család sajnálkozását fejezte ki.

A lány 100 km/órás sebességgel hajtott át egy piros lámpán, összeütközött egy másik autóssal, majd egy buszmegállóban várakozó emberek közé szaladt terepjárójával. Miután a Lexus felborult, a térfigyelő kamerák megrázó látványt mutattak: emberek hevertek szerteszét, és később kiderült, hogy öten belehaltak sérüléseikbe, hatan pedig súlyosan megsebesültek. A halottak között négy nő és egy férfi volt.

Zajcevára akár tíz év börtön is várhat, miközben két hónapos vizsgálati fogságban várja tárgyalása kezdetét. Az előzetes meghallgatásról készült videókon azt látni, hogy a luxusruhát viselő lány folyamatosan zokog.

Apja, az energia-üzletben érdekelt oligarcha, Vaszilij Zajcev most bocsánatot kért.

„Borzalmas tragédia vetett véget több ember életének. Nem lehet szavakkal leírni az áldozatok iránt érzett borzasztó fájdalmat. Térden állva kérjük az áldozatok családjait, hogy bocsássanak meg a lányunknak” – mondta egy brit lapnak.

Aljona korábban már többször kapott büntetést gyorshajtásért.

Az ukrán média szerint a család egymillió eurót meghaladó „kompenzációs csomagot” készíttethet elő az áldozatok családjainak, abban reménykedve, hogy a bíróság ezt enyhítő körülményként veszi majd figyelembe.

„Mindent megteszünk az áldozatok családjaiért, pénzt gyűjtünk, és támogatást adunk” - mondta az oligarcha.

Az ukrán Vesztyi TV egyik jogi szakértője szerint az apa ezzel azt próbálja elérni, hogy lánya elkerülje a börtönt. Mint Ivan Lieberman megjegyezte: „Sajnos errefelé a pénz sokak száját befoghatja... az áldozatok családtagjai elmehetnek a közjegyzőhöz, és nyilatkozhatnak, hogy kompenzálták őket, és nincs követelésük az autóvezetővel szemben.”

Közben Zajcev részben felelősnek nevezte annak a Volkswagennek a vezetőjét, akivel a piros lámpán áthajtó lánya ütközött, mielőtt beleszaladt volna a buszmegállóba. Felmerült az is, hogy az eddig tanúnak tartott vezetőt gyanúsítottá nyilváníthatják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×