eur:
394.15
usd:
365.3
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Pénzt küldött barátnőjének a Las Vegas-i mészáros

Pénzt küldött barátnőjének a Las Vegas-i mészáros

Kezd kirajzolódni, milyen alaposan tervezte meg az elkövető a példátlan Las Vegas-i vérengzést. A hatóságok kihallgatják az elkövető barátnőjét, aki nemrég visszatért az Egyesült Államokba. A mészárlás előtt a gyilkos, Stephen Paddock 100 ezer dollárt utalt át barátnőjének a Fülöp-szigetekre.

Úgy tűnik, különös alapossággal tervezte meg szörnyű tettét a Las Vegas-ban többtucat embert lemészárló amerikai nyugdíjas.

Kiderült, hogy Stephen Paddock a lövöldözés előtt 100 ezer dollárt utalt át a Fülöp-szigetekre utazott barátnőjének. A nyomozók egyelőre nem akarták kommentálni a hírt.

A Fülöp-szigetek nyomozó hatósága ugyanakkor megerősítette a tranzakció tényét.

Nick Suarez, a hatóság vezetője azt mondta, hogy az amerikai testvérszervezet, az FBI segítséget kért tőlük, hogy felkutassák Paddock barátnőjét.

A nőt, Marilou Danley-t

„a hatóságok számára fontos személynek”,

de nem gyanúsítottnak nevezték. Mostanra visszatért az Egyesült Államokba és kihallgatják a nyomozók.

Joseph Lombardo, a Las Vegas-i Clark megye seriffje azt mondta, hogy kapcsolatban állnak a nővel, és további információkra számítanak tőle.

Danley szeptemberben érkezett a távol-keleti országba, és a múlt héten kapta meg a pénzt.

A rendőrök közben újabb részleteket árultak el a tervezett tömeggyilkosságról. Ezek szerint eddig

47 lőfegyvert találtak három különböző helyszínen,

köztük abban a szállodai szobában, ahonnan Paddock halálos tüzet zúdított egy county fesztivál nézőire.

A fegyverek közül 12 darab volt úgy módosítva, hogy automata gépfegyverekhez hasonló módon tudjon tüzelni. A hatóságok szerint a gyilkos legálisan jutott hozzá a fegyverekhez és azokat négy államban, Nevadában, Utahban, Kaliforniában és Texasban vásárolta.

A rendőrök azt is megerősítették, hogy Paddock több kamerát is felszerelt a szállodai szobában, kettőt a folyósóra tett ki és egyet az ajtón található nyílásra.

Ez arra utal, hogy aprólékos módon tervezte meg tettét. „Eléggé biztos vagyok benne, hogy mindent alaposan mérlegelt, ami nagyon aggasztó” – mondta a seriff.

Mindezek ellenére Paddock indítékai még mindig ismeretlenek.

„Lehet, hogy radikalizálták, csak nem tudunk róla.

Meg kell találnunk a forrást” – tette hozzá a rendőrfőnök.

A hatóságok közben méltatták és hősiesnek nevezték azokat az állampolgárokat, akik elsősegélyt nyújtottak és segítettek a sebesülteket kórházba vinni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×