eur:
395.31
usd:
371.12
bux:
65071.77
2024. április 19. péntek Emma

Százezreket kötelezhetnek elvonóra

Százhatvanezer alkoholista brit részesül életkörülményei miatt szociális segélyben. A szigetország négyszázezer "problémás" kábítószerfüggő lakosának a nyolcvan százaléka hasonlóképpen. Ian Duncan Smith munka- és nyugdíjügyi miniszter bejelentette: vagy vállalják az elvonókúrát, vagy felfüggesztik számukra a segély folyósítását.

A miniszter arról szóllott, hogy a szociális segélyezés jellegét a jövő év elejétől általában megváltoztatják. A rászorulókat ki akarják vezetni a zsákutcából, és vissza kívánják téríteni őket a normális életvitelhez. Az eddiginél nagyobb mértékben kényszerítik rendszeres munkára a munkaképeseket.

Nem egészséges állapot - mondta a brit munkaügyi miniszter -, hogy a leszázalékolás miatt segélyért folyamodók közül negyvenezernek az elsőrendű indoka a súlyos alkoholizmus. Eközben évente egymillió részeg állapotban elkövetett bűncselekmény szerepel a rendőri statisztikákban, és a kórházak évente egymillió kétszázezer iszákosság miatt ápolásra szoruló pacienst kénytelenek felvenni.

2013. január elsejétől megváltozik a munkanélküli és szociális segély rendszere Nagy-Britanniában. Az elnevezése attól fogva "universal credit", azaz "általános hitel" lesz. A segélyre szorulóknak szerződést kell aláírniuk, amelyben kötelezik magukat, hogy mindent megtesznek munkahelyszerzés érdekében. Ezt ellenőrizni fogja a segélyhivatal.

Aki alkohol- vagy kábítószer problémája miatt képtelen elhelyezkedni, annak vállalnia kell az elvonókúrát, ellenkező esetben nem kap többé segélyt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×