Inforádió

Meghallgatom Élő adás

BL: Orosz ellenfélért imádkoznak a francia drukkerek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ámulat és hitetlenkedés - nagyjából e két érzés uralja a francia focirajongókat és elemzőket azt követően, hogy két francia csapat is bekerült a Bajnokok Ligájának legjobb nyolc együttese közé. Ilyenre 2004 óta nem volt példa - írják a sportújságírók, miközben mindannyian a pénteken Svájcban rendezendő sorsolásra várnak.

A legnagyobb meglepetést természetesen az Olympique Lyonnais okozta még a múlt héten, amikor kiverte a versenyből a rettegett Real Madridot, amelyet amúgy francia földön "galaktikus csapatként", játékosait pedig óriásokként szokás emlegetni. A mérkőzés utáni kommentárok csaknem egybehangzóan a lyoni csapat hősiességét dicsérték, mert kibírták az amúgy rendkívül arrogáns ellenfél első félidei elképesztő nyomását, és kis Dávidként végül legyőzték Góliátot.

A francia bajnokság tavalyi győztese, az utóbbi hetekben kissé gyengélkedő Girondins de Bordeaux dolga lényegesen egyszerűbb volt: bár a görög Olimpiakosz Pireusz kissé megizzasztotta Yoann Gourcuff csapatát, az együttes végül aránylag simán küzdötte be magát Európa nyolc legjobbja közé.

A játékosok, focirajongók és kommentátorok természetesen immár a leendő ellenfeleket veszik számba: a bordeaux-iak azért fohászkodnak, hogy ne kerüljenek össze a rettegett FC Barcelonával vagy a Manchester Uniteddel. Lyonban az Olympique hivatalos lapja által végzett felmérés hasonló eredményt mutat: a szurkolók, a bordeaux-iakhoz hasonlóan, azt szeretnék, ha kedvenc csapatuk inkább a CSZKA Moszkva ellen játszana.

A latolgatások természetesen azt a lehetőséget is számba veszik, hogy a Lyon esetleg a Bordeaux ellen játszik majd, aminek a kommentátorok szerint az lenne a nagy előnye, hogy ily módon egy francia csapat mindenképpen bekerülne az elődöntőbe.