eur:
394.73
usd:
370.79
bux:
65276.41
2024. április 23. kedd Béla

A Red Bull csapatnak piszkos a fantáziája

A hétvégén indul újra a Formula-1-es világbajnokság, és a tavalyi második helyezett Sebastien Vettel abban reménykedik, hogy szerencsét hozhat neki új autója, melynek ismét érzéki nevet adtak.

Úgy tűnik, a Red Bull csapatnak piszkos a fantáziája - már amikor arról van szó, hogyan nevezzék el versenyzői autóit. A német Sebastien Vettel, aki tavaly a brit Jenson Button mögött a második helyen végzett a Formula-1-ben, az előző szezont még egy Kate nevű kocsiban kezdte.

Ezt azonban összetörte Ausztráliában, és ekkor Kate kishúgával került közelebbi kapcsolatba - a kocsi azért kapta ezt a nevet, mert Kate-nél gyorsabb és agresszívebb volt. Vettel négyszer nyert vele futamot.

Úgy tűnik azonban, hogy Vettel nem hűséges típus, mert a kishúgot is lecserélte egy fiatalabb modellre. A Red Bull csapat annyira belejött a névadásba, hogy ezt a járgányt Luscious Liznek, azaz Buja Böbének nevezték el.

A Red Bull tavaly hat futamot nyert, és annak ellenére, hogy az idei évad nagy eseménye Michael Schumacher visszatérése a Mercedes színeiben, a honfitárs Vettelnek is komoly esélyeket adnak.

Schumachert lerohanták a riporterek, amikor Manamában 3három másik bajnok társaságában megjelent a nyilvánosság előtt. A felhajtást csak növelte a rivális Fernando Alonso főhajtása: "Michael bajnoki címei megismételhetetlenek, sportunk történetének részei" - mondta a spanyol pilóta, aki minden idők legjobbjának nevezte Schumachert. A 41 éves német legenda mögött üldögélő Jenson Button viszont nem hagyott ki egy szemtelenkedő megjegyzést. "Jó, hogy Michael visszatért, mert ismét fiatalnak érzem magam" - viccelődött. Schumacher vette a lapot, és bocsánatot kért, amiért elfelejtett egy kérdést, és ezt a korával magyarázta.

Visszatérve Vettelre, Schumacher honfitársa azt is elmondta, hogy a Red Bull kocsik technikailag az élmezőnyben lehetnek. De hogy Buja Böbe után tényleg forgatni fogják fejüket a nézők vagy csak Schumacherre figyelnek oda, az a szombati időmérő futamon derül ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×