eur:
394.74
usd:
371.32
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Törökország a világ legnagyobb turisztikai vásárának díszvendége

Ma este nyílik meg Berlinben meg a világ legnagyobb turisztikai vására, az ITB. 180 országból 11 ezer kiállító várja az érdeklődőket a vasárnap estig megtekinthető ITB-n, amely azonban csak a hétvégén várja a nagyközönséget, az elkövetkező három nap az idegenforgalmi szakemberek találkozója lesz.

Idén Törökország az ITB díszvendége. A hármas csarnokot a török kiállítók gyakorlatilag teljesen birtokukba vették. A standokat úgy állították fel, hogy ezek a híres isztanbuli bazárra emlékeztessék a látogatókat.

A technika iránt érdeklődők számára a török légitársaság egy Boeing 777-es típusú utasszállító repülőgép pilótafülkéjét építette fel a csarnokba, és bárkinek lehetővé teszi a műszerfal működésének helyszíni tanulmányozását. Mindezt a török konyha ínyencségeinek kínálata egészíti ki.

Egy másik csarnokban az új óriás Airbus első osztályára is bárki beléphet és tájékozódhat arról, hogy a különböző légitársaságok milyen különleges kényelemmel rendezik be a lakosztálynak is beillő luxusrészleget.

A berlini nemzetközi turisztikai szakvásár szóvivője úgy véli, hogy a válság hatását az idegenforgalom lassan kezdi teljesen kiheverni, ezért idén is legalább annyi látogatóra számítanak, mint két esztendővel korábban, a krízist megelőző évben.

A magyar kiállítók is komoly reményeket főznek az ITB-hez, annál is inkább, mert Pécs idén egyike a három európai kulturális fővárosnak. A Budapest Airport (BA) és Tirana nemzetközi légikikötője közös standon állít ki a berlini turisztikai vásáron, mert mind a tiranai Nene Tereza, azaz Teréz Anya nemzetközi repülőtér, mind pedig a BA a Hochtief tulajdona.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×