eur:
395.03
usd:
365.46
bux:
65440.33
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Még nincs vége az ítéletidőnek Amerikában

Az Egyesült Államok keleti partvidékén megdöntötte a rekordot az utóbbi pár napban leesett hó mennyisége. Sok intézmény továbbra is zárva tart, bár csütörtök hajnalra már elmúlt a korábbi hóvihar.

Rekord mennyiségű hó esett az Egyesült Államok keleti partvidékén: több mint a 1800-as évek óta bármikor. Csütörtök hajnalra már alábbhagyott a vihar, de Washingtonban a szövetségi kormány ügynökségei arra készültek, hogy továbbra is zárva maradnak.

A Washington melletti Baltimore-ban, és Philadelphiában is megdőlt a történelmi hórekord.
Az utóbbi városba sokáig csak egyetlen úton lehetett bejutni, vagy onnan kikeveredni. Pennsylvániában, az I-78-as autópályán olyan sűrűn esett a hó, hogy közel kétszáz kamion akadt el. A sofőröket benzinnel, élelemmel és vízzel látták el, és csak helyi idő szerint éjszakára tudták eltakarítani a havat.

Maryland államban percenként több ember hívta a segélyhívó számokat - nem fizikai segítségért, hanem mert kifogyott a pénzből a vihar miatt. Egy nő elmondta: már nem tud fizetni a motelnek, ahová kénytelen volt behúzódni, ezért az utcára fogják tenni. A hajléktalanszállások megteltek, és az egyik megyében a helyi hatóságok vállalták, hogy fizetik a vendégszobák árát.

A havazás eredménye, hogy Washingtonban az utóbbi napokban egyetlen gyilkosság sem történt.

New Jersey államban 80 ezer otthon és cég maradt áram nélkül, a helyi közlekedési vállalat azonban bejelentette: csütörtöktől újra járnak a vonatok és a buszok. A szomszédos New Yorkban az egymillió iskolás számára viszont folytatódik a hószünet.

Néhány, a metropoliszba érkezett turista jól járt: a Broadwayen harmadára estek a jegyárak, a Mamma mia! című musicalre például már 30 dollárért is lehetett jegyet venni.

Más városok és körzetek lakosai azonban átérezték, hogy a hatalmas hó nem szórakozás. Fokozatosan eltűntek az utcán síelők, Philadelphiában alig volt ember az utcán. A lakosokat arra figyelmeztették, ha valahol elakadnak az úton, nem csak a saját életüket kockáztatják, hanem azokét is, akik a megmentésükre sietnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×