eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Azon vitatkoznak Németországban, hol van a leghidegebb

Németországot ismét szorongatja a kemény tél. Ezúttal Jennifer névre hallgat az az északi áramlat, amely tartós havazással, hófúvással és szibériai hideggel okoz zűrzavart Németország mindennapi életében.

Az időjárás ezúttal pontosan igazodott az előrejelzéshez: előbb Észak-Németországban tombolt a tél, majd 24 óra leforgása alatt a Majnától délre fekvő vidékeket is hatalmába kerítette. Ez elsősorban közlekedési káosszal járt.

Az ónos eső következtében például Jena közelében a hatsávos autópálya rövid idő alatt korcsolyapályává változott, és több mint 200, jórészt anyagi kárral járó baleset színhelyévé lett. Az egymásba csúszott utánfutós teherautók különböző szögeket alkotva órákra eltorlaszolták a forgalmat, megakadályozva még a mentő és sószóró kocsik előre haladását is.

De nemcsak a közúti forgalomban okoz fennakadásokat a kemény tél, hanem a vasúti közlekedésben is, mert Észak-Németországban a hófúvások miatt átmenetileg le kellett állítani a Balti-tenger mentén épült szakaszokon a járatokat.

A légi forgalmat is erősen korlátozza a havazás és az ónos eső. Frankfurtban kereken 80 járatot kellett törölni, részben a kifutópályák eljegesedése, részben amiatt, hogy több más európai nagyváros repülőtere sem tudta fogadni a járatokat.

Ma Bajorországban tombol a tél, Münchent ma reggel szinte megbénította az egész éjjel tartó hóesés. A hókotrók ugyan szünet nélkül dolgoznak, de sokfelé éppen az út szélére sodort hó okoz áthatolhatatlan akadályt mind autósok, mind pedig kerékpárosok, illetve gyalogosok számára.

A meteorológiai szolgálat pedig nem tudja eldönteni, hogy idén hol mérték eddig a legalacsonyabb hőmérsékletet: szerdára virradóan a kelet-németországi Bad Muskauban mínusz 24,3 Celsius-fokot mértek, de más értesülések szerint még ennél is alacsonyabb volt a hőmérséklet az alsó-bajorországi Haidmühlében, ahol mínusz 26,3 fokra süllyedt a hőmérő higanyszála.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×